Hirdetések

 

- A szombat délelőtti hittanórák szeptember 14.-én egy játékos órával kezdődnek. Ezzel az alkalommal mindenkit 10 órára várunk.
A következő rendes hittanóra szeptember 28.-án lesz , a következőképpen:
- elsőáldozás előtti csoport: 10 órakor
- elsőáldozás utáni csoport : 11 órakor

- Az ifjúsági hittan október közepéig szombat esti szentmisét követően lesz héttől nyolcig.

- A felnőtt hitképzés katekumenátus, azok számára akik valamelyik beavató szentségben még nem részesültek. Október közepéig vasárnaponként 9:00 -től találkozás és jelentkezés a sekrestyében.

- Szeptembertől a hétfői napokon túl csötörtökönként is elérhető a plébánia irodája délután négy és hatóra között.

 

 

 
 

Négy és fél napos buszos zarándoklatra indulunk, Kárpátaljára és Ukrajnába 2019. október 13-17-ig, vasárnaptól csütörtök éjjeléig

Program-terv:

13-án a 10 órás szentmisén találkozunk, ezután indulunk Kárpátalja Kékesfüred településére, a Szent Mihály Lelkigyakorlatos Házba. Erre a napra élelem, és ital hozandó.
14-én átutazunk a Ternopil mellett található ukrán görögkatolikus nemzeti kegyhelyre Zarvanyicába, itt 2 éjszakát tartózkodunk.
15.-én felkeressük a szállástól 150 km-re levő ortodox a Pocsajev Szűz Mária elszenderülése kolostort és székesegyházat. Itt 2 szent életű szerzetes sírjánál is imádkozunk, a 360 éve meghalt Bodog Jób testvér sírjánál, és az 1971. január elsején elhunyt, s 2002-ben boldoggá avatott POCSAJEVI AMFILOCHIJ testvér sírjánál. Őt is mint, Romzsa Tódor püspököt megmérgezték. Imádkozunk a Csodatevő Istenszülő kegykép-ikon előtt is.
16-án megalszunk a Kékesfüredi szálláson, s így 17-én, csütörtökön utazunk haza.

Fontos információk a jelentkezéshez:

Ukrajnába, csak érvényes útlevéllel lehet belépni, így akinek ez hiányzik, azonnal készíttesse el. A jelentkezés, ennek bemutatásával és 20 000 Ft előleg befizetésével történik. A szállásra, további 20 euro-t a buszon szedjük össze, A szállásokon csak reggelink és vacsoránk lesz a 2. naptól, így tartós élelmiszert, ill megfelelő mennyiségű folyadékot hozzunk, odakint a víz csak forralva fogyasztható. A szállás 2-3-4 ágyas többségében zunyanyzóval felszerelt lesz. Jelentkezés, jelentkezési sorrendben útlevél bemutatásával és 20 000 Ft befizetésével történik a Pestújhelyi Keresztelő Szent. János plébánián, 1158 Klebelsberg Kunó utca 43. Irodaidőben, hétfőnként 9-11 ill. csütörtökönként du.4-6 között, szeptember végéig.

Szeretettel várnak mindenkit a szervezők és Tamás atya

 

 

 

 

 
 

A kedves hívek anyagi támogatásából, a kormány és az önkormányzat pályázatain elnyert forrásokból lassan elkészül a plébánia épületének a felújítása.

A nagylelkű adományok és a takarékos gazdálkodás eredményeként lehetővé vált, hogy megrendeljük a Rieger orgona felújításának első ütemét.

Az ősszel elkezdődő munkálatok eredményeképpen talán már év végen megszólalhat a régi, sípos orgona, amely templomunk első orgonája, és 2010-ig szolgált. Jelenleg működésképtelen.

A teljes rekonstrukcióra azonban jelenleg nincs meg a fedezet, ennek előteremtéséhez kérjük a kedves hívek segítségét.
Adományaikat előre is köszönjük!

Felújítás első ütem:
- Új játékasztal
- A teljes hangszer felújítása
Várható teljes költség: 7,3 millió forint

Második ütem:
- Új fúvómotor
- Hiányzó regiszterek beépítése
Várható költség: 6 millió forint


Pestújhely 2019 Húsvét hetében

Tamás atya


 

 

 

 
  Ezt a levelet kaptam egy mozgássérült testvérünktől:


Kedves Tamás Atya!

Küldöm a Delfines projektemet:
A gogetfunding linken található a teljes bemutatkozásom, képekkel, + linkek.

Köszönöm.

Szép napot: Hajnalka


Kedves Segítőkész Embertársaim! Azok, akik ismernek tudhatják, hogy SOHA NEM ADOM FEL! Ez így volt már akkor is, amikor megszülettem, ahogy cseperedtem, kamaszodtam, és fiatal felnőtt lettem. Sajnos egy dolgot fel kellett adnom, amely küzdelmemet sokan ismerik, de hogy újra "talpra" álljak, elkezdtem álmodni, az álmaimat pedig elkezdtem megvalósítani. Ezek visznek előre az életben. Több éve megálmodtam valamit, és közel 1 éve azon dolgozom én és segítőm, hogy ez az álom is megvalósuljon. De hogy mi is ez az álom? A következő linkre lépve megtudhatjátok.

https://gogetfunding.com/delfines-alom/

EGY NÉHÁNY NAPOS DELFIN TERÁPIA, AZAZ NAGYON SZERETNÉK DELFINEKKEL ÚSZNI!!! Úgy gondolom, hogy egy ilyen kezelés mind fzikálisan, mind lelkileg "szárnyakat adhatna". Részletek a linken. Videók, képek és bemutatkozó sorok, melyek elmesélik a nagy célt!

Ezen poszt létrejöttével szeretném mindazok segítségét kérni, akik úgy érzik, szívesen támogatnának ennek a célnak az elérésében! Mint mindennek az életben, ennek a terápianak is ára van, melyet egyedül, önerőből nem tudok összegyűjteni, mégis, már nagyon sokszor láthattuk, tapasztalhattuk, hogy összefogással bármi sikerülhet! Létrehoztunk egy oldalt, ahol támogatókat keresek álmom megvalósításához, ahol a sok kis összeg összeadásával én minden egyes nappal közelebb kerülhetek ahhoz a naphoz, amikor kísérőmmel eljuthatok Romániába, Konstancába egy delfinterápiára.

Az oldalon való fizetéshez az összeg megadása után a Fizetés PayPal-al opcióra kell kattintani, ahol aztán kiválasztható a fizetés módja (PayPal vagy bankkártya). Létrehoztam egy számlaszámot is csak erre a célra, így ha az bárkinek könnyebb, akkor erre is utalhat:

Unicredit Bank
10918001-00000049-40210020

Kérem, aki csak teheti, segítse álmom megvalósulását bármekkora összeggel, de akár csak egy megosztással is, bármilyen támogatásnak nagyon fogok örülni!

És hogy ez nekem miért is fontos? Mert az állatok csodálatos lények. Úgy gondolom, azt a szeretetet, amit ők nyújtanak soha senkitől nem kapjuk meg. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárul ezen álom megvalósulásához!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Kedves gyászoló testvér!


Az irgalmasság testi cselekedete a halottakat eltemetni; az irgalmasság lelki cselekedete az élőkért és holtakért imádkozni. - Ezért méltóképpen imádkozzunk együtt, elhunyt szeretteinkért.
Az urnatemető látogatható:
- hétfőn, kedden és szerdán: 7 óra 30 perctől 8 óra 30 percig
- csütörtökön 18 órától 19 óráig
- pénteken 7 órától 8 óráig
- szombaton 17 óra 30 perctől 18 óra 30 percig
- vasárnap: 7 óra 30 perctől 11óraig
A virágok elhelyezése, hogy méltó módon emlékezzünk eltávozott testvéreinkre, egy középponti, díszes vázába történik, így minden elhunytról megemlékezhetünk. Az edény méretét vegyük figyelembe. Az itt elhelyezett virágokat rendben tartjuk, az elvirágzottakat eltávolítjuk. Ezen felül, a gyászszertartást követően a friss virágokat egy napig tároljuk, utána valamelyik oltárt díszítjük vele.
Teamécseseket csak a tartóra kihelyezve gyújthatunk, egységes mécsesért adott adományt a kitett becsületkasszába kérjük helyezni.
Ezennel kérünk minden hozzátartozót, akinek saját virágvázája, mű-, vagy selyemvirága, koszorúja van kihelyezve, azt szíveskedjék hazavinni, mert azokat haladéktalanul eltávolitjuk.

Tisztelettel és imával, Tamás atya, a templom felelős lelkipásztora.