Kedves Pestújhelyiek!


Almásy Tamás vagyok, 1965-ben születtem Budapesten.
A középiskola elvégzése után az ELTE-n matematika-fizika szakos tanári diplomát szereztem. Egy általános iskolában, majd a budai Szent Margit Gimnáziumban tanítottam éveken át. A teológiai tanulmányok befejezése után a Főpásztor pappá szentelt.
2011. augusztus 1-jétől vagyok a Bosnyák téri Páduai Szent Antal templom káplánja.
2017. augusztustól plébániai kormányzó a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébánián.


Papi jelmondatom: "...ha a gyökér szent, az ágak is azok." (Róm 11,16b)

 

Minden Kedves Testvért szeretettel üdvözlök, s hívom az augusztus 6.-ai emlékmisére, ahol a néhai Molnár Béla plébános atya emléktábláját megszenteljük és elhelyezzük, s kérjük Isten áldását Őreá és plébániánk közösségére.

Valamint hívom a kedves híveket július 29-augusztus 4 közötti medjugorjei zarándokútra, lásd melléklet...

 

Kedves Testvér!
Medjugorjéba, az Ifjúsági Fesztiválra hívunk
!


A 28. ifjúsági találkozó mottója: "Mind jobban növekedjetek a szeretetben!"
Autóbusszal utazunk, júl. 31 reggel fél 6-kor indulunk a Bosnyák téri templom elöl, aug. 4-e éjjel érkezünk ugyanide. Utazáshoz érvényes kártyaalakú személyigazolvány szükséges (ennek számát be kell diktálni).
Ezen felül EUS kék TAJ kártyára szükség lehet (ezt csak a horvátok fogadják el), utasbiztosítást csak egyénileg lehet kötni.
Egy kis ízelítő: Medjugorje - Mladifest 2017 címen található
A dalmát tengerparton felkeressük, Árpád-házi Szent Margit születési helyét Klissza várát, valamint Splitet /Spalatót ahol két testvérének sírjánál is fohászkodunk. Egy kis tengerparti mártózást is terezünk.
Részvételi díj 20 000 Ft buszköltség, melyet a bosnyák téri plébánián (1145 Bosnyák u. 26) irodaidőben lehet befizetni; valamint 100 euro a szállás, 4 reggeli és 4 vacsora költsége, melyet az autóbuszon szedünk össze. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel.
Szeretettel várok minden érdeklődőt: Almásy Tamás atya

.


 

 

 

 
 

HIRDETÉSEK

Dr Erdő Péter bíboros atya augusztus 1-i hatállyal kinevezte Almásy Tamás atyát a Pestújhelyi Keresztelő Szent János plébánia kormányzójává.
Molnár István atyának pedig levélben megköszönte áldozatos kormányzói munkáját.

Augusztus 6.-án a 10 óra 30 perckor kezdődő szentmisén lesz leleplezve és felszentelve Molnár Béla atya emléktáblája a templomban.


Augusztustól megváltozik a plébánia irodájának nyitvatartási ideje.
Július 31-től augusztus 6-ig az iroda zárva tart.


Augusztus 7 -től hétfőn 15 óra 30 perctől 17 óra 30 percig, csütörtökön 10 órától 12 óráig lesz félfogadás.

A plébánia irodája a 06 1 418-1715, Tamás atya a 06 1 418 1716-os telefonszámos érhető el.

Kérjük a kedves híveket, hogy szentmise szándékukat legalább két héttel korábban jelezni szíveskedjenek

A 2014 óta bevezetett nyári miserendnek megfelelően július 2-tól augusztus 27.-éig nem lesznek vasárnap 18 órás szentmisék.

Kéréssel fordulunk azokhoz a kedves hívekhez, akiknek az oltár alatti kriptába temetéshez befogadó nyilatkozatuk van. Kérjük, hogy a nyilatkozatot adategyeztetés céljából a plébánia irodájában hivatali időben bemutatni szíveskedjenek.

 


A plébánia felújításával kapcsolatban kérjük a kedves hívek segítségét. A tetőszerkezet cseréje halaszthatatlanná vált, az épület falai vizesek, a plafonon beázások nyomai vannak. A felújítás költsége 10 millió forint körül lesz. Azonban a költségek nagyobb részét nekünk kell állni. Kérjük, járuljunk hozzá anyagilag a plébániaépület megújulásához. A legkisebb adomány is nagyon sokat ér!
A templomban és a plébánián kérhető sárga csekk, azon kérjük befizetni a plébánia bankszámlájára az adományokat. Hálásan köszönjük a már felajánlott adományokat. Isten fizesse meg a nagylelkűségeteket.