Hirdetések


Január 28 -án este 7:00 től a plébánián a ,Bíbor és fekete című filmet vetítjük.

Február 29 én délelőtt 9:00 re várjuk mindazon jegyeseket, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. Megbeszélés és jegyesoktatás is lesz.

 

 

A Magyar Mária Légió kedden a reggeli, csütörtökön az esti mise után várja a testvéreket itt a templomban egy rövid tájékoztató megbeszélésre.
Mária által Jézushoz!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

 

 
 

 

 

Lelki felkészülés az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra
2020. január-szeptember


Alacoque Szent Margitnak a XVII. században Jézus 12 ígéretet tett. A nagykilenceddel kapcsolatos ígéret így szól: "Szívem határtalan irgalmasságában megígérem neked, hogy Szívem mindenható szeretete megadja a végső bűnbánat kegyelmét mindazoknak, akik kilenc egymás utáni hónap első péntekjén megáldoznak. Nem halnak meg kegyelem nélkül, se a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban". Mit kell hát tenni? Kilenc egymás utáni első pénteken megáldozni.
Mit jelent az, hogy Jézus Szíve "biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban"? Aki elvégezte a nagykilencedet, megkapja a végső tökéletes bánat kegyelmét, ha másként nem megy, akkor az Úr gondoskodik arról, hogy a szükséges szentségekhez eljusson, tehát megkapja a feloldozást, a szent útravalót, a betegek kenetét. Ez az Úr Jézus legnagyobb biztatása, ami egy ember számára létezhet, hiszen az üdvösségünknél nincs fontosabb!"
Az elsőpéntek megtartásának hagyományos formája a minden hónap első péntekén való szentáldozás, és ha szükséges, akkor szentgyónás elvégzése.
Jézus 12 ígérete azok javára, akik hittel szeretik, tisztelik és szolgálják az Ő isteni Szívét.
1. Megadom nekik az állapotukhoz szükséges kegyelmeket.
2. Családjaiknak megadom a békét.
3. Minden bánatukban megvigasztalom őket.
4. Életükben és különösen haláluk óráján biztos menedékük leszek.
5. Minden vállalkozásukat megáldom.
6. A bűnösök szívemben megtalálják az irgalom forrását és vég nélküli tengerét.
7. A lanyha lelkek buzgókká lesznek.
8. A buzgó lelkek nagy tökéletességre jutnak.
9. Megáldom a házakat, ahol Szívem képét kifüggesztik.
10. Azoknak, akik a lelkek megmentésén dolgoznak, olyan erőt adok, hogy még a legmegrögzöttebb bűnösöket is megtérítik.
11. Azok neveit, akik ezt az ájtatosságot terjesztik, szívembe írom, és onnan soha ki nem törlöm.
12. Mindazok, akik kilenc egymás utáni hónap első péntekjén megáldoznak, azok nem halnak meg kegyelem nélkül, se a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban".
2020 januárjától 9 elsőpéntek van a szeptemberi kongresszusig. Arra hívjuk minden katolikus testvérünket, hogy végezzük el együtt a nagykilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz.

 

 

 
 

Kedves Barátok, Ismerősök!

2019. októberétől 9 hónap távolságban volt Gergő fiunk papszentelése.
Akkor Péterrel elkezdtünk egy kilencedet, havonta egy szentségimádást felajánlani Gergő hivatásáért. Közben két templomban is, ahova Gergő kötődik, sikerült a plébános atyákkal egyeztetni, hogy a plébánia is bekapcsolódjon a közös imádságba, Gergő kísérésébe.

Januártól havonta egyszer két különböző helyszínen szentségimádáson imádkozunk Gergőért, papszentelésére készülve.
Szeretettel hívunk benneteket ezekre az alkalmakra, ha csak egyre is el tudtok jönni, az szép lesz!
Időpontok:
2020. január 2. (Pestújhelyi templom)
2020. február 28. (Bosnyák téri templom)
2020. március 5. (Pestújhelyi templom)
2020. április 24. (Bosnyák téri templom)
2020. május 7. (Pestújhelyi templom)
2020. május 29? (Bosnyák)?

Helyszínek:
Páduai Szent Antal plébániatemplom
Budapest 1149, Bosnyák tér 7.

Pestújhelyi Keresztelő Szent János-templom
Budapest 1158, Pestújhelyi tér 6.

Szeretettel, várunk mindenkit, akit megszólít a felhívásunk!

Lőw Péter és Helga

 

 

 

 

 
 
OTTHON MOZI

Kedves testvérek!


Idén is, minden hónap utolsó szombatján, az esti 6 órás szentmisét követően filmvetítés a plébánián!


2020. január 25." Bíbor és fekete"
2020. február 29. Jim Caviezel tanúságtétele
2020. március 28. "Ignác"
2020. április 25. "A két pápa"
2020. május 29. Szárovi Szent Szerafim vagy Copertinói Szent József élete filmeket tekintjük meg
Mindenkt szeretettel várunk a plébánián.

A Bíbor és fekete 1983-ban készült angol-amerikai-olasz filmdráma Gregory Peck és Christopher Plummerfőszereplésével. A film Róma német megszállása idején játszódik, megtörtént események alapján készült.


A Passió c. film főszereplőjével készült riport és elementáris tanúságtétel - Jim Caviezel II. János Pál pápávaé találkozott egy kihallgatáson. A szentatya miután megtekintette a filmet, azt mondta: "ez így történt!" Hogyan kaptad tőle a dicséretet? A pápa mindig azt mondta a fiataloknak, szakadjanak el a szennyes és demoralizált civilizációtól. "Legyetek szentek" - mondta. Lehetetlen? Egyáltalán nem. Gyakran hallom Krisztus hangját a szívemben: "Jim, sikerülni fog." Ez annak az üzenete, hogy mindenki ugyanolyan fontos ebben a világban, de ugyanakkor egy, a keresztény életre való felhívás is. Egy olyan életé, aki bárkinek, akivel találkozik, megmutatja, hogy Jézus az Úr. Emlékszem, a pápa akkor azt mondta az amerikai népnek: "Mindnyájan szentek lehettek!"


Ignác c. film Loyolai Szent Ignác megtérését és istenkeresését mutatja be. A Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken forgatott produkcióban megjelennek Ignác merész, de hiábavaló erőfeszítései a pamplonai csatában, a depresszióval, öngyilkossághoz közeli, kényszeres lelkiállapottal való küzdelmei, valamint az inkvizíció előtti pere és annak végső, pozitív kimenetele.
A két pápa c. film rendezője Fernando Meirelles. Bár egy kívülálló is találhat benne értékeket, igazából mégiscsak a katolikus hívek fogják érteni, hogy pontosan miről is van szó ebben a filmben.
A különös szent. Edward Dmytryk amerikai rendező filmjében a 17. században élt Copertinói Szent József ferences szerzetes, pap történetét dolgozza fel, akinek élete példa arra, hogy Isten kegyelme által minden lehetséges.


Szent Szerafim szerint a Szentlélekkel való egyesülés a keresztény élet fő célja - az ima, a böjt, a virrasztás, az erényekben való fejlődés, a keresztény praxis, sőt a jó cselekedetek is csupán eszközök, amelyek elősegítik, hogy a Szentlélek átjárhasson minket. Ebben az értelemben a szenvedés és a betegségek is eszközök, melyeket helyesen viselve elősegíthetjük a Szentlélek befogadását.

 

 

 

 

 
 

A kedves hívek anyagi támogatásából, a kormány és az önkormányzat pályázatain elnyert forrásokból lassan elkészül a plébánia épületének a felújítása.

A nagylelkű adományok és a takarékos gazdálkodás eredményeként lehetővé vált, hogy megrendeljük a Rieger orgona felújításának első ütemét.

Az ősszel elkezdődő munkálatok eredményeképpen talán már év végen megszólalhat a régi, sípos orgona, amely templomunk első orgonája, és 2010-ig szolgált. Jelenleg működésképtelen.

A teljes rekonstrukcióra azonban jelenleg nincs meg a fedezet, ennek előteremtéséhez kérjük a kedves hívek segítségét.
Adományaikat előre is köszönjük!

Felújítás első ütem:
- Új játékasztal
- A teljes hangszer felújítása
Várható teljes költség: 7,3 millió forint

Második ütem:
- Új fúvómotor
- Hiányzó regiszterek beépítése
Várható költség: 6 millió forint


Pestújhely 2019 Húsvét hetében

Tamás atya


 

 

 

 
  Ezt a levelet kaptam egy mozgássérült testvérünktől:


Kedves Tamás Atya!

Küldöm a Delfines projektemet:
A gogetfunding linken található a teljes bemutatkozásom, képekkel, + linkek.

Köszönöm.

Szép napot: Hajnalka


Kedves Segítőkész Embertársaim! Azok, akik ismernek tudhatják, hogy SOHA NEM ADOM FEL! Ez így volt már akkor is, amikor megszülettem, ahogy cseperedtem, kamaszodtam, és fiatal felnőtt lettem. Sajnos egy dolgot fel kellett adnom, amely küzdelmemet sokan ismerik, de hogy újra "talpra" álljak, elkezdtem álmodni, az álmaimat pedig elkezdtem megvalósítani. Ezek visznek előre az életben. Több éve megálmodtam valamit, és közel 1 éve azon dolgozom én és segítőm, hogy ez az álom is megvalósuljon. De hogy mi is ez az álom? A következő linkre lépve megtudhatjátok.

https://gogetfunding.com/delfines-alom/

EGY NÉHÁNY NAPOS DELFIN TERÁPIA, AZAZ NAGYON SZERETNÉK DELFINEKKEL ÚSZNI!!! Úgy gondolom, hogy egy ilyen kezelés mind fzikálisan, mind lelkileg "szárnyakat adhatna". Részletek a linken. Videók, képek és bemutatkozó sorok, melyek elmesélik a nagy célt!

Ezen poszt létrejöttével szeretném mindazok segítségét kérni, akik úgy érzik, szívesen támogatnának ennek a célnak az elérésében! Mint mindennek az életben, ennek a terápianak is ára van, melyet egyedül, önerőből nem tudok összegyűjteni, mégis, már nagyon sokszor láthattuk, tapasztalhattuk, hogy összefogással bármi sikerülhet! Létrehoztunk egy oldalt, ahol támogatókat keresek álmom megvalósításához, ahol a sok kis összeg összeadásával én minden egyes nappal közelebb kerülhetek ahhoz a naphoz, amikor kísérőmmel eljuthatok Romániába, Konstancába egy delfinterápiára.

Az oldalon való fizetéshez az összeg megadása után a Fizetés PayPal-al opcióra kell kattintani, ahol aztán kiválasztható a fizetés módja (PayPal vagy bankkártya). Létrehoztam egy számlaszámot is csak erre a célra, így ha az bárkinek könnyebb, akkor erre is utalhat:

Unicredit Bank
10918001-00000049-40210020

Kérem, aki csak teheti, segítse álmom megvalósulását bármekkora összeggel, de akár csak egy megosztással is, bármilyen támogatásnak nagyon fogok örülni!

És hogy ez nekem miért is fontos? Mert az állatok csodálatos lények. Úgy gondolom, azt a szeretetet, amit ők nyújtanak soha senkitől nem kapjuk meg. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárul ezen álom megvalósulásához!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Kedves gyászoló testvér!


Az irgalmasság testi cselekedete a halottakat eltemetni; az irgalmasság lelki cselekedete az élőkért és holtakért imádkozni. - Ezért méltóképpen imádkozzunk együtt, elhunyt szeretteinkért.
Az urnatemető látogatható:
- hétfőn, kedden és szerdán: 7 óra 30 perctől 8 óra 30 percig
- csütörtökön 18 órától 19 óráig
- pénteken 7 órától 8 óráig
- szombaton 17 óra 30 perctől 18 óra 30 percig
- vasárnap: 7 óra 30 perctől 11óraig
A virágok elhelyezése, hogy méltó módon emlékezzünk eltávozott testvéreinkre, egy középponti, díszes vázába történik, így minden elhunytról megemlékezhetünk. Az edény méretét vegyük figyelembe. Az itt elhelyezett virágokat rendben tartjuk, az elvirágzottakat eltávolítjuk. Ezen felül, a gyászszertartást követően a friss virágokat egy napig tároljuk, utána valamelyik oltárt díszítjük vele.
Teamécseseket csak a tartóra kihelyezve gyújthatunk, egységes mécsesért adott adományt a kitett becsületkasszába kérjük helyezni.
Ezennel kérünk minden hozzátartozót, akinek saját virágvázája, mű-, vagy selyemvirága, koszorúja van kihelyezve, azt szíveskedjék hazavinni, mert azokat haladéktalanul eltávolitjuk.

Tisztelettel és imával, Tamás atya, a templom felelős lelkipásztora.